Dugogodišnjem predsedniku opštine Topola oduzet odbornički mandat

Vesti 30. nov. 202013:57 > 14:07
Podeli:
Izvor: Medija centar Beograd

Skupština opštine Topola je oduzela odbornički mandat lideru Bolje Srbije Draganu Jovanoviću, za šta su glasali odbornici koalicione većine "SNS, Novi ljudi za Bolju Topolu i SPS".

Jovanović je rekao da je on „trn u oku“ vlasti u Topoli i da mu je mandat oduzet u nedelju, na sednici Skupštine koja je sazvana „preko noći“.

On je rekao da mu je mandat oduzet na osnovu „falsifikovanog“ dokumenta, navodnog rešenja iz MUP da je brisan iz biračkog spiska u opštini Topola.

Jovanović tvrdi da nikada nije menjao svoje prebivalište, odnosno nije se selio iz Blaznave u Beograd i nudi uvid u podatke iz lične karte.

Rekao je da je u vreme korone izvršena zloupotreba njegovih ličnih podataka.

Ocenio je da je da je ovo „jak udarac na opoziciju“ u Topoli i da se prvi put događa da se nosiocu jedne izborne liste oduzima mandat u Skupštini.

Zbog oduzimanja mandata, Jovanović je najavio podnošenje žalbe Upravnom sudu, a ranije je, zbog zloupotrebe ličnih podataka, već podneo krivične prijave protiv NN lica u opštinskoj upravi i MUP.

Na sednici Skupštine opštine Topola u nedelju, većinu je potvrdila vladajuća koalicija sa 21 odborničkim mestom od ukupno 41.

Dragan Jovanović je rekao da je „ključnu ulogu“ imao odbornik SPS Žarko Jovanović, koji je, kaže, do pre nekoliko dana bio „na njegovoj strani“, a u nedelju je glasao da mu se oduzme mandat.

Žarko Jovanović je na toj sednici postao potpredsednik Skupštine Topola.

Lider Bolje Srbije je rekao da su odbornici opozicije u Topoli izloženi pritisku, da ih sada obilaze odbornici vlasti i da je cilj da se „opozicioni duh“ u Topoli slomi.

Jovanović je prošle sedmice tvrdio da je obezbedio većinu od 21 odbornika u lokalnoj skuptini za smenu naprednjačke vlasti, što je najavljivao za vanrednu sednicu skupštine početkom decembra, koju je tražila opozicija.