Laura Koveši, simbol borbe protiv korupcije, u Danu uživo

Vesti 30. nov 202013:27 > 13:30
Podeli:
Izvor: N1

Laura Koveši, simbol borbe protiv korupcije u Rumuniji izabrana je za prvu evropsku javnu tužiteljku. U Evropi hvaljena, u Rumuniji napadana jer je njen Antikorupcijski direktorat iza rešetaka smestio nekoliko visokorangiranih političara.

U ekskluzivnom intervjuu sa evropskim dopisnikom N1 Nikolom Radišićem govorila je o „susretu“ sa srpskom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac, ali i o borbi protiv korupcije na evropskom nivou.

Beogradski centar za ljudska prava je svim narodnim poslanicima u Narodnoj skupštini, kao i Vladi Srbije, podneo inicijativu za pripremu i donošenje zakona o amnestiji, u okviru borbe protiv epidemije zarazne bolesti kovid-19 u Srbiji. Ističu da su ustanove za izvršenje krivičnih sankcija prepune i traže da oni koji su pred istekom izvršenja kazne budu pušteni. O tome razgovaramo sa Vladicom Ilićem iz Beogradskog centra za ljudska prava.  

Kako se odvija onlajn nastava u srednjim stručnim školama i kakvo je stanje u vezi sa koronavirusom u Danu uživo razgovaramo sa predstavnikom sindikata srednjih stručnih škola Miloradom Antićem.  

Ikea Srbija pokreće kampanju protiv nasilja u porodici „Siguran dom je bolji dom“, kao odgovor na eskalaciju ovog socijalnog problema usled pandemije. O tome pričamo pred kraj emisije.