Đilas: Utvrđeno da Radmilović nije ispisao pretnje na kući Bulatovića

N1

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je da su veštačenjem demantovane tvrdnje tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je prijatelj potpredsednika SSP Dejana Bulatovića ispisao pretnje na njegovoj kući.

Početkom oktobra na kući Bulatovića ispisani su grafiti sa pretećim porukama, a za to je osumnjičen prijatelj Bulatovića, Zoran Radmilović i on je u pritvoru proveo 30 dana.

Na konferenciji za novinare Đilas je saopštio da je veštačenjem utvrđeno da boja koja je pronađena u kući Radmilovića, boja na četkama i boja na dukserici ne odgovaraju onoj na kući Bulatovića.

N1

POVEZANE VESTI

„Stefanović je izgovorio laž namenjenu tome da se Radmilović označi kao krivac. Prošao je torturu u policiji – šamaranja i nuđen mu je novac da mu prizna“, naglasio je Đilas.

Đilas je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih, ali je dodao da ne očekuje da će za vreme trenutne vlasti to biti rešeno.

„Svima garantujem da će posle promene vlasti u skladu sa zakonima odgovarati pred pravosudnim organima. Odgovaraće za pokušaj uništavanja života jednog čoveka“, naglasio je on.

Bulatović: Onaj ko je napisao grafite slobodno šeta, moja porodica se ne oseća sigurno

N1

Potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović, na čijoj kući su osvanuli grafiti, rekao je novinarima da se njegova porodica danas ne oseća sigurno.

„Moje pitanje je šta je sa čovekom koji je napisao te fašističke grafite? On sada šeta tamo slobodno, smeje se… Moramo isterati ovo do kraja, biti još uporniji jer moj prijatelj nije to što su rekli“, naglasio je Bulatović.

Naglasio je i daje prvi put kada su izašli u medije izneo informaciju da je Zoran Radulović tučen, da ga je policija šamarala, da mu je prećeno i traženo da prizna nešto što nije uradio.

„Ja sam tada hteo da znam, šta se dešava sa ovim čovekom, a rekli su mi da opstruiram istragu i da imaju dokaze“ ističe Bulatović.

Đilas najavio i tužbe protiv novinara i političara

Dragan Đilas demantovao je sve tvrdnje o 29 ili 35 stanova i garaža koje poseduju on i brat i najavio da će tužiti sve medije, novinare, kao i političare i „plejadu raznih likova“ koji na televiziji Pink tri dana pričaju o tome.

Đilas je rekao da misli da je cela priča krenula iz Bezbednosno informativne agencije (BIA), odakle je dostavljena medijima, ali da taj „nejaki um“ koji ju je pravio „ima problem sa razmišljanjem“. Kako je objasnio, tako mu je pripisano vlasništvo nad garažom u Požarevačkoj 15, iako ona pripada Parking servisu i ima 100 mesta, a on je jedno mesto koristio 15 godina, „dok ga Goran Vesić sa kamerama Pinka nije izbacio“.

Prema tvrdnjama Đilasa, njegov brat Gojko, za koga u javnosti niko do sada nije čuo, vlasnik je dva stana – jedan u kome živi je u opštini Stari Grad, a drugi je na Novom Beogradu.

Kompanija Multikom, kojoj sam ja vlasnik i nikad nijedan posao sa državom nije radila, vlasnik je sedam nekretnina. Ostalih 20 sa vašeg spiska niti su u vlasništvu Gojka, mene, niti firmi kojima upravljamo ja ili on, naglasio je Đilas, dodajući da je to lako proveriti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

On je kao primer naveo tvrdnje da je Gojko Đilas vlasnik sedam stanova i garažnih mesta u ulici Velizara Vulovića na Savskom vencu, i pokazao izvod iz katastra, iz koga se vidi da je vlasnik svih 14 nekretnina Dragoslav Ilić, koji je nekad radio sa njim, pa se odvojio i osnovao svoju agenciju.

Za kuću na Dedinju, za koju su mediji tvrdili da je njegov brat prodao direktoru Krušika Mladenu Petkoviću ispod cene, Đilas je ponovio da je tu kuću njegova kompanija kupila 2011. godine i prodala je u avgustu 2017. pilotu koji leti za strane kompanije za 720.000 evra, što je tad bila tržišna cena.

On je rekao i da je kuća, koja je bila u lošem stanju, prodata posle dve godine pokušaja da se to uradi, a šta je taj čovek s njom uradio posle godinu dana, ne zanima ga, niti je bilo kakav kontakt s njim imao.

Đilas je zapitao novinare koji su to objavljivali da li ikad pomisle šta mogu svojim lažima i kampanjom mržnje da prouzrokuju ne samo njemu, nego bilo kome na koga to usmere.

On je optužio predsednika Srbije da stoji iza akcije puštanja sa zvučnika pogrdnog skandiranja koje su slušala njegova deca, podsećajući da o deci Aleksandra Vučića nikad nije rekao nijednu reč, i da će se truditi da nikad ničija deca u Srbiji ne dođu u situaciju kao njegova.

Polemišući sa novinarima prorežimskih medija koji su bili na konferenciji, Đilas je naveo da ima podnetih više od 100 tužbi protiv „takozvanih medija“ i političara, a od toga samo protiv Informera 32, da sledeći mesec ima zakazanih 11 ročišta, a da je do sada dobio 11 presuda.