Završeno evidentiranje štete u Golupcu

Vesti 09. jun 201516:36 > 16:42
Fonet

Na području Golubca završeno je evidentiranje štete od bujičnih poplava, koje su krajem maja zahvatile tu opštinu, ali konačan iznos još nije poznat, a vanredna situacija i dalje je na snazi.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je da će do petka biti poznata visina šteta na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu i na objektima.

On je dodao da je i dalje na snazi vanredna situacija „jer ima još nešto malo da se uradi“, a mogla bi da bude ukinuta u petak, 12. juna, ili u naredni ponedeljak.

Golubac je 24. maja popodne zahvatilo veliko nevreme sa gradom, kada je i proglašena vanredna situaciaj na delu te opštine. Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja.

Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja.

Nadležne službe, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina, a potom je u pomoć stigla i vojska.