Brnabić: Korona brojke sve lošije, poštujmo mere, pomozimo medicinskim radnicima

Vesti 27. nov 202013:27 > 13:37
Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su po podacima pristiglim do 12 časova, brojevi novoinficiranih koronavirusom, kao i preminulih od posledica infekcije, veći nego prethodnog dana u isto vreme.

Brnabić je potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine rekla da je i broj preminulih veći nego u četvrtak.

„Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima“, rekla je Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

POVEZANE VESTI

Brnabić je prisustvovala potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, koji su potpisali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma „GH Holding“ Gregor Jernejc.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno-dijagnostičkog centra, površine 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Za izvođača radova na tenderu izabran je Konzorcijum „GH holding“ iz Ljubljane i Delta inženjering iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izvođača radova.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, direktorka KCV Edita Stokić i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Prema podacima Ministarstva zdravlja objavljenim u četvrtak u 15 časova, od 21.569 testiranih osoba, prisustvo virusa potvrđeno je kod 7.606 osoba a 51 osoba preminula je od posledica infekcije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.