Poslanici SPS-a i SNS-a optužuju opoziciju da poziva na ubistvo Vučića

Vesti 26. nov 202012:31 > 12:35
N1

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pozvao je nadležne institucije i organe da ispitaju povezanost propalih političara koji prete predsedniku Srbije Aleksadru Vučiću i njegovoj deci sa kriminalnim grupama.

Milićević je naveo da je takve pretnje uputio i „kvazipolitičar Srđan Nogo“, koji je za političku javnost prestao da postoji i sada, ne birajući reči, vređa Vučića, ne bi li nekako ponovo pokušao da dospe u žižu javnosti.

On je apelovao na nadležne organe da najozbiljnije shvate pretnje koje su upućene Vučiću i njegovoj porodici, jer je krajnje vreme za preduzimanje zakonom propisanih mera protiv onih koji ovu mržnju i monstruozne pretnje šalju gotovo svakodnevno.

Milićević je, za skupštinskom govornicom, rekao da se brutalna kampanja protiv predsednika Srbije i njegove porodice nastavlja, ovog puta od strane isfrustriranih političara koji nemaju drugi način da budu medijski prisutni i da pokušaju da na bilo koji način politički da prežive.

To su, tvrdi Milićević, saborci kvazipolitičkog lidera opozicije Dragana Đilasa.

Prema njegovim rečima, sve ovo se dešava u trenutku kada Vučić objavljuje rat kriminalu i mafiji, iscrtavaju se mete na čelo dece legitimno izabranog predsednika Srbije koji uživa ogromno poverenje i podršku građana.

Milićević je ocenio da ovo nije političko ponašanje, već oličenje najprizemnije i najbizarnije negativne kampanje koja govori o moralu i karakteru onih koji su ovakav prljavi politički marketing spremni da vode.

Poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Milenko Jovanov je istakao da je pre pet dana plaćeni ubica Čaba Der rekao da je od dva kriminalna klana dobio ponudu da izvrši atentat na Vučića i dodao da je ta vest prošla potpuno neopaženo, bez komentara.

“Nema političkog ubistva bez političke pozadine. Nema atentata na predsednika države bez političke pozadine”, rekao je Jovanov.

On je rekao da ne može da se otme utisku da nimalo nije slučajno da je na naslovnoj strani jednog nedeljnika prošle godine u ovo doba bio uperen snajper u glavu Aleksandra Vučića, da nimalo nije slučajno što je jedan karikaturista iscrtao mete po Vučićevom telu, da nisu slučajni napadi na društvenim mrežama na Vučića i njegovu porodicu.

“Kako to da sa lažnih naloga svi pišu isto i traže smrt Alaksandra Vučića i članova njegove porodice”, upitao je on.

On je rekao da je u pitanju pripremanje javnosti za ono što je trebalo da uradi Čaba Der ili neki drugi Čaba Der.

Jovanov je rekao da je Vučić kriminalcima objavio rat, kao i da kriminalci uvek traže političku podršku koja im se sama nudi.

Jovanov je upitao da li nešto treba da se desi da bi se reagovalo.