Prosvetni radnici traže da i učenici mlađih razreda pređu na onlajn nastavu

Vesti 26. nov 202011:29 > 11:35
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila da je od Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa i od resornog ministra Branka Ružića da odluka o prelasku na onlajn nastavu obuhvati i decu u mlađim razredima osnovnih škola.

„Molimo Vas da odluku Kriznog štaba, da učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu do 21. decembra, kada počinje zimski raspust koji će trajati do 18. januara za sve učenike na teritoriji Srbije, dopunite i sa mlađim razredima osnovnih škola, i sa vrtićima“, navodi se u saopštenju.

Unija je ocenila da su mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa itekako aktivna, zbog čega apeluju da i učitelji pređu na onlajn nastavu, kako bi mogli da nastave obrazovni proces, koji se „ionako već više od dva meseca održava sa velikim naporima u otežanim uslovima, sa povećanim obimom posla“.

„Struka apeluje da se smanje kontakti, pa smatramo da je ovo jedino rešenje kako bi se sprečilo dalje oboljevanje učitelja, vaspitača, dece, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu“, dodaje se u saopštenju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.