Sindikat: Sve škole u Čačku od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

Vesti 26. nov 202010:06 > 10:11
Shutterstock

Sindikat obrazovanja Čačak saopštio je da će sve osnovne i srednje škole u tom gradu zbog epidemiološke situacije u školama preći na onlajn nastavu od ponedeljka 30. novembra i da će to trajati do 21. decembra.

Sindikat je saopštio da su učitelji, kao i učenici od prvog do petog razreda osnovnih škola, takođe ugroženi epidemijom koronavirusa „jednako kao i stariji učenici i njihovi nastavnici“.

Odluku o prelasku kompletne nastave u Čačku na onlajn, ovaj sindikat je doneo na osnovu praćenja zaraženosti koronavirusom i izolacije zaposlenih u školama i učenika u periodu od 16. do 24. novembra.

„Podaci su iz dana u dan išli uzlaznom krivom, tako da u ovom momentu u Čačku imamo 43 zaražena zaposlena i 70 zaraženih učenika, a u izolaciji 89 zaposlenih i 862 dece, koji prate nastavu na daljinu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da direktori škola sve teže nalaze zamene za odsutne učitelje i nastavnike.

„Sindikat obrazovanja Čačak smatra zdravlje naših učenika i zaposlenih u školama prioritetnim, a ova odluka će pomoći i zdravstvenom sistemu u Čačku, koji je napregnut do maksimuma, budući da smo peti grad po zaraženosti u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici tog sindikata obavestiće direktore svih škola, Školsku upravu u Čačku, Ministarstvo prosvete, lokalni i republički Krizni štab o odluci da nastava u Čačku od ponedeljka pređe na onlajn, a u toku dana biće obavešteni i roditelji.

Sindikat obrazovanja Čačak je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku i član je Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.