Zelenović i Vuletić: Poražavajuće da bi 52 odsto podržalo intervenciju na Kosovu

Vesti 25. nov 202014:43 > 14:50
N1

Predsednik pokreta Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić ocenili su danas poražavajućim rezultate istraživanja Beogradskog centra za bezbednosnu politku.

To istraživanje pokazalo je da većina anketiranih gradjana – 52 procenta, podržava vojnu intervenciju na Kosovu ako ishod pregovora ne bude povoljan za Srbiju, 40 procenata smatra da je Rusija najveći prijatelj Srbije, 72 procenta smatra da je ruski uticaj pozitivan, dok 51 procenat ne podržava članstvo u Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Zelenović i Vuletić su na konferenciji za novinare u Medija centru istakli da Srbija treba da se potpuno okrene ka Zapadu ukoliko želi da ima budućnost.

Nebojša Zelenović rekao je da je pitanje Kosova najvažnije pitanje od koga zavisi šta će biti sa zemljom.

„Želimo da se uključimo u postupak rešavanja. Istorija nam pokazuje da što vise odlažemo sve lošije živimo“, rekao je.

Istakao je da to ne znači da bi se Kosovo predalo ili prodalo, nego da se kroz pregovore donese trajni mir.

„Mi tražimo i mislimo da Srbija treba da bude deo zapadnog sveta zato sto se tamo najbolje živi. I mi želimo da živimo takav život“, naveo je Zelenović.

Vuletić je istakao da su rezultati istraživanja veoma alarmantni i pokazuju da se iz ratne prošlosti nikada nije izašlo.

„Mi smo sada otupelo društvo jer sve Vlade od 2004. koje je počeo da vodi Koštunica, pa do današnje Vučićeve, su se trudile da relativiziju devedesete godine, trudile su se da neguju zaborav i trudile su se da brane ratnu prošlost Srije koja je apsolutno bila neslavna“, kazao je Vuletić.

Naveo je da je Srbija na moralnom izdisaju i da se takva politika ne sme dozvoliti.

„Moramo da shvatimo da je naša budućnost na Zapadu jer naša deca tamo odlaze i tamo nalaze utočište, a ovde naše društvo ne želi da krene putem tih integracija“, kazao je Vuletić.

On je rekao i da se Srbija predala ruskim interesima i rukovodi se njima umesto svojim interesima.