Dečak preminuo nakon nezgode na stajalištu u Zemunu, GSP pokrenuo istragu

Vesti 24. nov 202023:33 > 23:36
N1

U Beogradu je preminuo dečak koji je zadobio teške povrede u nezgodi u autobusu na liniji 18, zbog čega je GSP Beograd pokrenuo istragu. Кako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća, nezgoda se dogodila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima autobusa.

„Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo“, navodi se u saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

GSP je, kako se dodaje u saopštenju, počeo istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. „Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost“, poručuje se u saopštenju.

Beogradski mediji prenose da je vozač zatvorio zadnja vrata koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest.