Beograđanin posle korone: Mislio sam da umirem, slušajte Krizni štab, u pravu su

Vesti 24. nov 202016:57 > 17:01
N1

Beograđanin Roland Oliver, koji je pre nekoliko dana izašao iz Arene gde je bio na lečenju od koronavirusa izjavio je u Danu uživo da nije mogao da spava kada je došao u Arenu. "Kada me je sestra pitala zašto sam budan, rekao sam da sam uznemiren i da se bojim da ću da umrem", kaže. U Areni je sve organizovano besprekorno, kaže i izražava veliku zahvalnost medicinskom i nemedicinskom osoblju.

Kako je rekao, prvo je gotovo dve nedelje proveo kod kuće.

POVEZANE VESTI

„Išao sam četiri puta na preglede, četvrti dan kad su mi pluća snimljena bila su čista potpuno, dvanaestog dana nisam mogao da dišem. Javio sam se u Bežanijsku kosu, radili su mi test krvi i pluća, ustanovili su mi upalu pluća i rekli da hitno moram u Arenu“, kaže on.

Kada je došao u Arenu, kaže, nije mogao da spava.

„Kada me je sestra pitala zašto sam budan, rekao sam da sam uznemiren i da se bojim da ću da umrem i da ne mogu da spavam, a onda mi je dala nešto da smirenje“, priča on.

Kaže da je to počelo malo po malo da se smiruje.

„Ja bih hteo do neba da se zahvalim lekarima, medicinskom osoblju, sestrama, oni su bdeli nad nama 24h, nismo im videli lica. Posećivali su nas, različitih je tu bilo situacija. Po celu noć su nas obilazili, merili saturaciju, temperaturu, ako se neko požali. I nemedicinsko osoblje, i njima da se zahvalim“, kaže.

U Areni je, kaže, sve organizovano besprekorno.

„Sve je funkcionisalo kako treba. I hrana je odlična, raznovrsna, što se toga tiče, sve je kako treba“, priča on.

Ističe da su nekako svi zajedno uspeli da prebrode sve to.

„Najtužnije mi je bilo da gledam stare ljude kako se muče, hvataju vazduh…“, kaže.

Svi su, kaže, sa dan dva razlike došli u sobu.

„Neko je imao malo jače probleme, neko malo manje… To je bila soba 35, ta soba je bila nekako najpopularnija u Areni, mi smo svi bili veseli, kad smo se već povratili, imali smo i jednu sestricu Aleksandru“, kaže on.

Dan posle njega je, kaže, i supruga došla u Arenu, a i sin je bio pozitivan, ali u kući.

„Prošao sam celu priču. Ja sam bio taj, koji je u martu kad se pojavilo pričao, ‘ma jok, ja sam to preležao, imao sam virus, šta oni tu’, ta priča je bila dok je nisam dobio. Sad sam slušao vesti i apele Kriznog štaba, sve su u pravu, ljudi, čuvajte se, mnogo je opasno. Šurak mi se juče javio, u avgustu je preležao, a juče je dobio temperaturu, izgleda da će opet“, priča Roland Oliver.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.