Vanredna situacija proglašena u Užicu, Požarevcu, Zaječaru i Odžacima

Vesti 23. nov 202021:28 > 21:32
N1/arhiva, ilustracija

U Odžacima, Zaječaru, Požarevcu i Užicu donete ssu odluke o proglašenju vanredne situacije zbog povećanja broja zaraženih od kovida-19, dok je krizni štab u Boru podneo isti zahtev ministarstvu, a odluka će biti poznata sutra.

Kako je javila RTS u opštini Odžaci proglašena je vanredna situacija zbog izuzetno nepovoljne epidemijske situacije, a u Zaječaru od utorka učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu.

U Zaječaru, gde je zbog kovida 19 hospitalizovano sedamdesetak pacijenata, popunjeni su gotovo svi kapaciteti predviđeni za kovid odeljenja, a Krizni štab je doneo i dodatne mere koje sutra stupaju na snagu: sve će raditi do 18 sati, dok će apoteke i benzinske pumpe raditi duže.

U Požarevcu je proglašena vanredna situacija „zbog pogoršanja epidemiološke situacije, procene rizika i očekivanog daljeg širenja zarazne bolesti“.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, od početka epidemije do 23. novembra, na području grada registrovano je 995 obolelih od kovid-19.

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 47 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na infekciju korona virusom, 15 je na intenzivnoj nezi, od kojih je osmoro na respiratoru.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.