Predsednica Odbora o Povereniku: Da uzmem megafon i vičem – sazvala sam odbor?

Vesti 23. nov 202014:18 > 14:20
Izvor: N1

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da je procedura za izbor kandidata za poverenika za ravnopravnost bila transparentna.

Ona je u izjavi za N1 pisanja nevladinih organizacija i medija o tome da je proces bio netransparentan nazvala „malicioznim piskaranjima“ i pozvala sve nevladine organizacije da se što pre upoznaju sa Poslovnikom o radu Skupštine Srbije.

POVEZANE VESTI

 Žarić Kovačević je rekla da su mediji i organizacije mogli da upute dopis Skupštini ili da nju pozovu i da se nedoumice razreše, jer, kako je rekla, nemaju razloga ništa da kriju.

„Ime kandidata se nije držalo u tajnosti, vi imate mogućnost da uputite dopis Skupštini i tražite kopije dokumenata“, rekla je Žarić Kovačević.

Istakala je i da je Odbor sazvan transparentno i da su u petak svi mogli vide šta će biti na dnevnom redu, kao i da je Odbor bio otvoren i da su novinari mogli da prate celu sednicu.

Ona je dodala da u saopštenjima piše da je „Odbor sazvan tiho“ i pitala šta je trebalo da radi: „Da uzmem megafon i vičem ‘Sazvala sam odbor’?“.

Žarić Kovačević je istakla da je predsednik Skupštine Ivica Dačić svim poslaničkim grupama uputio dopis i pozvao ih da predlože kandidate, a da je to što je predložena samo jedna kandidatkinja do poslaničkih grupa.