Kisić Tepavčević i Dmitrović u Zvečanskoj: Svako dete je izuzetno važno

Vesti 20. nov. 202014:23 > 14:28
Podeli:
Izvor: Tanjug /RADE PRELIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je, tokom obilaska završnih radova na Materinskom domu u Zvečanskoj, da je Vlada prepoznala značaj obnove i izgradnje takvih objekata u cilju podrške svim majkama i deci, koja iz različitih razloga nisu prihvaćena u svojim primarnim porodicama.

Kisić Tepavčević je rekla da su deca „naša budućnost“ i da je zato zadatak svih nas da im bude pruženo srećno i zdravo odrastanje.

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović rekao je da je uspostavljenjem ministarstva, na čijem se čelu nalazi, Srbija pokazala da je svesna u kakvoj se situaciji nalazi po pitanju demografije.

Navodeći da Srbija svake godine „izgubi“ grad veličine Sremske Mitrovice, on je naglasio da je „svako dete izuzetno važno“.

Ovakva mesta ohrabruju i govore da je stav države po pitanju demografije izuzetno čvrst i da će se on i u budućnosti pojavljivati, posebno kada su u pitanju najmlađi i oni koji su često nemoćni.

Direktor Centra Zoran Milačić rekao je da je materinski dom usluga namenjena majkama koje su ostale bez podrške svojih prirodnih porodica, sa željom da ne dođe do odvajanja dece iz njihovih porodica i da samostalno nastave život kada dobiju tu podršku.