Trifunović: Sve donacije i članarine u narednih 10 dana za lečenje Anike Manić

Vesti 20. nov 202013:41 > 13:51
"Za Anikin dug i lep život"

Član predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, osnivač Fondacije Podrži život, izjavio je da je taj pokret pokrenuo akciju da se sve donacije u narednih deset dana, i sve članarine, uplate za lečenje devojčice Anike Manić, koja boluje od retke bolesti, i pozvao članove Srpske napredne stranke da to isto urade.

On je rekao da se vidi ovih dana „kako građani ponovo pokušavaju da spasu život jednog deteta slanjem SMS poruka“ i upitao: „šta mislite, da li je bilo ko iz vlasti zbog toga osetio sram?“

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, deci oboleloj od rektih bolesti omogućeno je lečenje u inostranstvu, što je dobro, ali nije dovoljno.

Kako je naglasio, i dalje ostaje veliki broj dece koja boluju od teških oboljenja koja se ne smatraju retkim, ali su podjednako teška i smrtonosna, a „tu decu je naš zdravstveni sistem precrtao“.

„Ja sam zbog toga ušao u politiku i garantujem vam da neću odustati sve dok se u Srbiji ne ukine lečenje dece SMS porukama i dok ovaj prostor ne postane prava država kojoj je život svakog deteta neprocenjiv“, naglasio je Trifunović.

On je naveo da je fondacija Podrži život u poslednih šest godina pomogla 121 detetu i da je to značilo 2,1 milion evra donacija građana.