Na prodaju 45 vojnih nekretnina

Vesti 20. nov 202011:49 > 11:51
N1

Republička direkcija za imovinu ponudila je na prodaju 45 vojnih kompleksa i drugih nekretnina u više gradova koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije.

Na prodaju su pored vojnih objekata, ponuđeni poslovni prostori, skladišta i garaže, a cene se kreću od nešto iznad 5.300 evra za garaže na Novom Beogradu, do 922.000 evra za više od 24 hektara zemljišta vojnog kompleksa Sremčica u beogradskoj opštini Čukarica.

Veći broj nekretnina ponuđen je i u Nišu i Valjevu.

Među ponuđenim nekretninama su i vojni kompleksi u Negotinu, Pertrovcu na Mlavi, Petrovaradinu, Vršcu, Raškoj, Surdulici, Leskovcu i Knjaževcu.

Navedeno je da za neke poslovne prostore postoje dugovanja za komunalije, struju, grejanje i druge troškove, pa ponuđač treba da dostavi i izjavu da prihvata da ih plati.

Za vojne komplekse u Petrovaradinu, Raškoj i Sremčici se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnum sredstvima, odnosno da nisu ispitani i očišćeni, pa troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca. 

Pravo na učešće imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica, a državna imovina prodaje se prikupljanjem pisanih ponuda koje zainteresovani mogu da podnesu do 11. decembra.