Ana Brnabić: Danas novi crni rekord po broju novozaraženih

Vesti 18. nov 202010:50 > 10:51
Tanjug/Sava Radovanović

Prerdsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da se danas može očekivati novi "crni rekord" u broju zaraženih koronavirusom, i da se pretpostavlja da će ih biti više od 5.000.

Brojevi su jutros u 08:00 časova bili lošiji nego juče. Nama je, po pravilu, sreda uvek lošija od utorka, a četvrtkom i petkom broj novozaraženih pada, rekla je Brnabić novinarima posle skupa u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

POVEZANE VESTI

Ona je, govoreći o merama koje su stupile na snagu u utorak uveče, istakla da treba da prođe tri do pet dana da bi se video njihov prvi rezultat, a da su inspekcije počele kontrole radnog vremena do 21:00 sat.

Brnabić je konstatovala da su škole najbezbednija mesta od koronavirusa, ali da će, za svaki slučaj, zamoliti stručni deo Kriznog štaba da da preporuke kako dalje u toj oblasti. Moramo da razmišljamo o tome da smo spremni za svaku situaciju, objasnila je ona.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje oko plaćanja radnika koji su u samoizolaciji ili u bolnici zbog korone, rekla da je to odgovornost poslodavca, „da tretira radnike kako treba“ i da tu individualnu odgovornost država ne može da reguliše, jer je „izuzetno skupo“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.