"Press Photo Srbija" – konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima

Vesti 17. nov. 202015:39 > 15:41
Podeli:
Izvor: Promo

Centar za razvoj fotografije u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije raspisao je po 22. put konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija".

Kako se navodi u saopštenju, konkurs je otvoren do 12. novembra i pravo učešća na konkursu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji i inostranstvu u periodu od 1. januara 2019. do 1. novembra 2020., kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na području Srbije u istom periodu.

U saopštenju se navodi da „Press Photo Srbija“ promoviše fotografiju kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i uticajno medijsko sredstvo, kao i visoke profesionalne, etičke i estetske standarde, podstičući istraživački rad fotografa.

„Fotografija ima snažan uticaj na javnost, diktira trendove i prisutnija je u svim sferama društva više nego ikad, a ‘Press Photo Srbija’ je najstariji konkurs za najbolju medijsku fotografiju na Balkanu“, piše u saopštenju.

Konkurs prati i izložba odabranih radova, koji će biti izloženi u okviru festivala fotografije Vizualizator u periodu od 18. novembra do 5. decembra.