Počelo suđenje Obradoviću, Rističević nije došao na suđenje – oboleo od kovida

Vesti 17. nov 202014:17 > 14:38
Izvor: N1

Pred Prvim osnovnim sudom danas je počelo suđenje lideru pokreta Dveri Bošku Obradoviću i još trojici njegovih stranačkih kolega, zbog nasilničkog ponašanja ispred Skupštine Srbije 8. maja, kada su pokušali da spreče poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara da uđu u zgradu parlamenta.

POVEZANE VESTI:

Ročište je odloženo za 23. decembar, jer iz zdravstvenih razloga nisu bili prisutni ni branilac, ni punomoćnik dvojice okrivljenih.

„Ovde nikakvog krivičnog dela nasilničkog ponašanja nema, mi nismo bila ni na kakvoj utakmici, niti na sportskoj priredbi, nismo ugrozili nikoga toga dana, u tom smislu jedino logično, i s pravnog aspekta, je da dobijemo oslobađajuće presude, sva četvorica, jer se ne može suditi za verbalni delikt u 21. veku. Ako ishod bude drugačiji, ja već unapred mogu da kažem da se politika uprela u to i da ćemo onda zaista imati političko suđenje“, rekao je lider Dveri Boško Obradović. 

„Oštećeni Marijan Rističević čiji sam ja punomoćnik danas nije došao na suđenje, a hteo je, iz zdravstvenih razloga, znate i sami kakva je situacija, on je nažalost oboleo od kovida-19. Ovde je činjenično stanje jasno, samo da se procedura završi, mislim da će sva četvorica da budu osuđena onako kako ih je tužilac optužio, za nasilničko ponašanje stav 2, gde je zaprećena kazna do pet godina zatvora“, rekao je punomoćnik Marijana Rističevića Svetozar Vujačić.