Vulin: Kriminalci neće imati svoju državu – ili mafija ili mi

Vesti 17. nov 202008:53 > 08:59
Tanjug / Nikola Anđić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da je država odlučna u nameri da se obračuna s organizovanim kriminalom i mafijom i najavio da će policiji zadatak biti i kako da se izbori sa uličnim kriminalom, spreči prodaju droge u školama, nasilništvo, džeparenje i slična dela zbog koji se građani ne osećaju sigurno.

„U ovoj zemlji mafija neće imati svoju državu – ili mafija ili mi“, rekao je Vulin u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) i naglasio da Srbija „ima izvanrednu policiju“.

Komentarišuću nedavno ubistvo u beogradskom tržnom centru, Vulin je rekao da „nema sigurnih mesta kada mafija vodi svoje ratove“.

„U pitanju su dva klana – kavački i škaljarski, verovatno među najjačim narko klanovima u Evropi, a brutalnost i surovost s kojom se obračunavaju je gotovo filmska“, ocenio je Vulin.

On je poručio da u zemlji neće vladati niko ko nije pobedio na izborima, ali je potvrdio navode predsednika Aleksadra Vučića o povezanosti kriminalnih klanova sa državnim strukturama.

„Aleksandra Vučić nikad ništa ne govori slučajno i neprovereno. Naravno da imamo imformacije o povezanosti ljudi iz mafijaških krugova sa državnim strukturama, neki od njih su već identifikovani“, rekao je Vulin.