Veselin Milić ponovo na mestu načelnika beogradske policije

Vesti 16. nov 202020:25 > 20:26
MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da Veselin Milić ponovo dolazi na mesto načelnika beogradske policije.

Kako je N1 prethodno javio, tokom ponedeljka je u sedištu MUP-a izvršena primopredaja dužnosti. Kako je naveo MUP, dosadašnji načelnik PU za Grad Beograd Milan Stanić premešten je privremeno na mesto zamenika komandanta Jedinice za zaštitu.

Podsetimo, Milić je bio načelnik beogradske policije od 2013. godine do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike za borbu protiv korupcije i kriminala.

POVEZANE VESTI

Milić je rođen 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu. Primljen je u radni odnos 1998. godine u SUP u Užicu, na radno mesto policajca. Godine 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.

Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Od 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a 2013. postao je i specijalni savetnik direktora policije.