Na dva granična prelaza zaplenjeni delovi naoružanja, oružje i municija

Vesti 16. nov. 202013:48 > 13:54
Podeli:
Izvor: Uprava carina

Carinici su na prelazima Batrovci i Gostun sprečili protekle sedmice dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka.

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven u petak, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen BMW belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, po jedan belgijski i albanski državljanin i jedan koji rekao da je državljanin Кosova, saopštila je Uprava carina.

Vozač je rekao da nemaju šta da prijave i da putuje na Kosovo jer su mu, navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji, potrebni radnici i dodao da su i dvojica njegovih saputnika zaposleni kod njega.

Izvor : Uprava carina

Detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku pronađena su dva optička nišana marke „Hawke Endurance 30WA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Warrior Turbo Кit Olight“ i jedna termovizijska kamera „Xeye E3 Pro“.

Na prelazu Gostun je, tri dana ranije, kod državljanina Crne Gore zaplenjen pištolj marke „Zastava“, kalibra 7,62 mm sa 400 metaka.