Vulin: Vučić neprekidno na meti, ponekad potcenjuje pretnje koje dobija

Vesti 16. nov 202011:37 > 11:38
Tanjug/Dimitrije Goll

Na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, koja je održana danas, usvojen je tromesečni izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u kojem se, između ostalog, navodi da je je broj krivičnih dela u Srbiji smanjen za 13,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ministar Aleksandar Vulin je, tokom predstavljanja izveštaja članovima odbora, rekao da je MUP ostvario tako dobre rezultate zahvaljujući ogromnoj podršci koju dobija od predsednika države Aleksandra Vučića.

Govoreći o Vučićevoj bezbednosti, Vulin je istakao da je Vučić ključan čovek u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije i da je samim tim izloženost predsednika Srbije i njegove porodice takva da je neprekidno na meti „onih protiv kojih država mora da se bori“.

Uprkos tome, dodao je, deo javnosti nema razumevanje za to, što dovodi do „konstantnog i zlonamernog“ pritiska na bezbednost Vučića i bezbednost njegove porodice.

Kazao je i da Vučić ponekad potcenjuje pretnje koje dobija i da smatra da nije važno šta će se njemu desiti u tom smislu, a to, kako je Vulin naveo, nije dobro.

„To ne može da se desi. Ne može mafija da bude jača od države. Aleksandar Vučić je taj čovek koji ima tu hrabrost i tu sposobnost da se sa ovim zlom zaista obračuna“, naveo je Vulin.

On lično i MUP će, kako je istakao, dati sve od sebe da Vučić i njegova porodica budu bezbedni ili najbezbedniji što mogu.

Osim toga, Vulin je rekao i da postoji problem sa iregularnim migrantima. Naveo je i problem ogromnih količina droge, ističući da se policija s njim uspešno bori.

U borbi protiv kriminala najveća pomoć su im nadzorne kamere po gradovima Srbije, iako je pokrenuta peticija da se one sklone, rekao je ministar policije.

U izveštaju je ocenjeno i da je policija pokazala uzdržanost tokom protesta letos ispred Skupštine Srbije.