Lončar: Banja Selters i Banja Koviljača prelaze u kovid sistem

Vesti 15. nov. 202014:24 > 14:30
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se svakog dana otvaraju novi kapaciteti za smeštaj korona pozitivnih pacijenata, a da su poslednje ustanove koje prelaze u kovid sistem Banja Selters i Banja Koviljača.

„Želim da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima i svima koji učestvuju u borbi protiv epidemije, na rezultatima koje smo postigli. Zahvaljujući svima njima, nismo u situaciji da naši pacijenti idu u druge države na lečenje… Ja sam siguran da ćemo uspeti u daljeoj borbi protiv virusa“, rekao je Lončar posle sednice Kriznog štaba u Beogradu.

Lončar je naglasio da su „svi kapaciteti u Beogradu koji su mogli, prebačeni u kovid sistem“.

POVEZANE VESTI

„Otvorili smo dodatne kapacitete u Srbiji, celu Banju Selters pretvorili smo u kovid, Banju Koviljaču pretvaramo u kovid sistem“, rekao je.

Ministar je zamolio sve da se pridržavaju donetih mera.

„Molim sve, pošto znaju šta su sve uradili zdravstveni radnici, da se barem sada, ako nisu do sada, pridržavaju ovih mera. To će pomoći da zaustavimo širenje i povećanje broja obolelih, jer ne postoje kapaciteti u svetu koji su neiscrpni, svi su ograničeni. Da se 15 dana pridržavamo mera, jer ove šurke, proslave, sve što se dešavalo u večernjim satima, da se sa tim prestane“, poručio je Lončar.

Želimo da spasemo ljudske živote i zdravstveni sistem, naglasio je.

„Ja se nadam da građani razumeju i da će nam pomoći u ovome i da ćemo iz svega izaći kao pobednici“, zaključio je ministar.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.