Gradonačelnik Novog Pazara stao u odbranu uhapšenih funkcionera

Vesti 13. nov 202014:54 > 14:59
N1

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je uveren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist, te da želi da stane u njihovu odbranu, "ne sumnjajući u njihovo poštenje".

POVEZANE VESTI

Biševac je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da se radi o ljudima i porodicama visokih moralnih standarda i ljudskih kvaliteta, nazivajući način njihovog privođenja „apsolutno neprihvatljivim“.

„Podržavam obračun sa korupcijom i kriminalom i svako ko je, na bilo koji način, izvršio zloupotrebu položaja za to treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi, koji su čestito obavljali svoj posao u interesu opšteg dobra nije način da se to ostvari“, naveo je Biševac.

On je dodao da je lokalna samouprava istražnim organima dostavila traženu dokumentaciju i da veruje da će oni posao „obaviti isključivo po slovu zakona“, kao i da će se nevinost njegovih saradnika dokazati.

„Uveren sam da će se ukloniti svaka senka sumnje u to da su oni svoj posao obavljali pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu građana Novog Pazara“, poručio je Biševac.

U akciji policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu uhapšeno je 18 osoba u Novom Pazaru, visokih funkcionera i radnika lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Oni se terete sa zloupotrebe prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki.