Cvijić: Kada ćute institucije, onda mafija govori

Vesti 13. nov 202013:16 > 13:38
N1

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je u emisiji N1 Studio Live da po definiciji "ne postoji mafija koja nema na nekom nivou kontakte sa državnim institucijama, pojedincima u njima". Ovde imamo, kaže, "ćutanje tužilaštva, a mafija govori". "Italijani su primetili da kada ćute institucije, onda mafija govori", kaže Cvijić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se zna ko je u četvrtak izvršio ubistvo na Novom Beogradu. Prema rečima Cvijića, „prvo što je nenormalno je da uopšte o tome sada govori predsednik“.

POVEZANE VESTI

„Imamo tužilaštvo i policiju zadužene za takve stvari. Mi smo se navikli da o tome govori predsednik, a to nije ni njegov posao, ni njegova dužnost“, kaže.

On ističe da po definiciji „ne postoji mafija koja nema na nekom nivou kontakte sa državnim institucijama, pojedincima u njima“.

„Mi smo i videli na neki način da se neki čudni ljudi sa kriminalnim dosijeima pojavljuju, pa čak i u okruženju predsednika“, kaže Cvijić.

Ovde imamo, kaže, „ćutanje tužilaštva, a mafija govori“.

„Italijani su primetili da kada ćute institucije, onda mafija govori“, kaže Cvijić.

Istakao je da „ne vidi rat protiv mafije, kao ni rezultate prethodnih najava“.

Govoreći o novom ministru policije, Cvijić kaže da „imamo već na početku mandata razočaravajući korak“.

„To je slučaj kada su građani koji su ga fotografisali maltretirani, što je van svih zakona, on je javna ličnost i njegove dužnosti su drugačije. Vidimo da se oni ne ponašaju na način kako to dolikuje civilizovanim zemljama“, kaže Cvijić.