SAM: Iz Srbije u inostranstvo najčešće odlaze mladi između 20 i 30 godina

Vesti 12. nov. 202012:15 > 12:17
Podeli:
Izvor: N1

Mladi u Srbiji, starosti između 20 i 30 godina, najčešće se odlučuju za privremeni boravak u inostranstvu i to najviše zbog očekivanog kvaliteta života u inostranstvu, socijalne sigurnosti, uslova rada i mogućnost karijernog napredovanja, pokazalo je istraživenje o cirkularnim migracijama, koje je danas predstavila Srpska asocijacija menadžera (SAM).

Istovremeno, oko 30 odsto ispitanih kao najčešće motive za povratak iz inostranstva navodi porodičnu situaciju i nostalgiju, dok se kao dodatni razlozi izdvajaju stečena finansijska sigurnost, ponuđeni posao u Srbiji i želja da se doprinesu razvoju zemlje i društva, pokazuju rezultati istraživenja koje je SAM sproveo u okviru projekta „Cirkularne migracije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, a realizuje se uz podršku Vlade Švajcarske.

POVEZANE VESTI

„Istraživanje smo sproveli da bismo sagledali kakva je situacija na tržištu, da identifikujemo šta je to što kompanije mogu da urade kada je reč o privlačenju i zadržavanju kadrova. Zatim da saznamo kako menadžeri prevazilaze nedostatak adekvatnih kadrova za pojedina zanimanja, kao i koji su to dodatni faktori koji prevazilaze napore kompanija i kojima moraju da se pozabave ostali činioci u društvu“, izjavila je izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović.

Ona je ocenila da jedino zajednički – kompanije, fakulteti, država – mogu da kreiraju ambijent koji stimuliše mlade da ostanu u Srbiji ili da se nakon studiranja i rada u inostranstvu vrate.

„Trajni odlazak mladih iz zemlje ne predstavlja samo nedostatak za privredu, već pre svega za društvo u celini“, rekla je Bulatović.

Prema njenim rečima, ipak ima razloga za optimizam, jer je 65 odsto ispitanih menadžera navelo da ima programe za mlade talente i nude različite mogućnosti ne samo za razvoj karijere, već i rad u multinacionalnim timovima, mogućnost privremenog rada u inostranstvu u okviru kompanjie, kao i rada na aktraktivnim projektima.

Blizu 80 odsto ispitanih menadžera izjavilo je da se na tržištu rada osećaju efekti odliva kvalitetnog kadra iz Srbije.

Najviše kadrova nedostaje u zanimanjima u domenu IT-ja, posebno data analitičara i sličnih zanimanja, ali nedostaje i prodavaca, komercijalista, vozača, magacionera, vozača viljuškara, kao i kadrova za različita zanimanja u poljoprivredi i građevinarstvu, pokazalo je istraživanje.

Poslodavci najčešće do novih kadrova dolaze putem preporuka svojih zaposlenih i preko portala za zapošljavanje. Dosta su efikasni i oglasi na društvenim mrežama, dok najredje kompanije do kadrova dolaze kroz Nacionalnu službu za zapošljavanje.