Još jedno ubistvo u Beogradu, Vulin uverava – građani da se osećaju bezbedno

Vesti 11. nov 202018:32 > 19:27
Tanjug/Zoran Žestić

Nepoznati napadač jutros je pucao na 41-godišnjeg Vedrana Repčića i ubio ga u beogradskom naselju Braće Jerković na Voždovcu. Nešto ranije policija je uhapsila osumnjičene za prošlonedeljno ranjavanje na Novom Beogradu. Nepoznati su rezultati nedavno najavljenog rata protiv mafije, ali je ministar policije zadovoljan bezbednosnom situacijom.

Vedran Repčić ubijen je na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo, u ulici Braće Jerković. Napadač u crnom odelu, sa sportskom torbom u ruci i medicinskom maskom preko dela lica ispalio je u Repčića pet hitaca.

Prolaznici su odmah pozvali hitnu pomoć i policiju, dok se napadač uputio ka jednoj od voždovačkih pijaca i tu mu se gubi svaki trag. Identitet napadača još se ne zna, ali se zna da je iza žrtve ubistva ostao debeli policijski dosije.

Naime, Repčić je 2003. godine, osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva iz 1998. godine. Tokom istrage policiji je priznao još dva ubistva, ali je kasnije pred sudom to negirao.

Pre gotovo tačno pet godina, na istom mestu, takođe je pucano na Vedrana Repčića. Tada je teško ranjen, a policija i dalje nije otkrila ko su bili napadači.

Ubrzo posle ubistva u ulici Braće Jerković policija je proglasila akciju Vihor i blokirala najfrekventnije gradske saobraćajnice i ulice, gde je proveravala sumnjive prolaznike i vozače automobila.

Gotovo istovremeno, ministar policije Aleksandar Vulin obilazio je policijsku stanicu na Voždovcu. O rezultatima rata protiv mafije, koji je predsednik Vučić nedavno najavio, nije govorio, ali kada je reč o bezbednosti, zamerku nije imao.

„Mi smo danas bezbedni, mi smo danas sigurni, svi građani mogu da se osećaju dobro, jer o njima brinu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova“, kazao je Vulin.

Neposredno pre ubistva Repčića policija je obavestila javnost da je na Zlatiboru uhapsila dvojicu osumnjičenih za pokušaj ubistva nekadašnjeg vođe navijačke grupe Zabranjeni Nenada Alajbegovića.

Podsetimo, na Alajbegovića je pucano 3. novembra ove godine na Novom Beogradu. Teško je ranjen, a bivšeg vođu Zabranjenih, i dalje nepoznati napadači, pokušali su da ubiju i početkom 2020. godine i još dva puta tokom prethodnih godina.