Novi dan o odlikovanjima i koroni, gosti Dejan Žujović i Ljubodrag Stojadinović

Vesti 11. nov 202014:46 > 14:48
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Ove godine među odlikovanima našli su se i zdravstveni radnici i oni koji to nisu, ali su pomagali u borbi protiv epidemije, posthumno je odlikovano 12 lekara i jedna medicinska sestra koji su život izgubili u borbi protiv kovid-19.

Šta nam odabir odlikovanih govori? Da li je otišlo u prave ruke? Ima li medju njima onih koji, na prvoj liniji fronta, svakog dana daju sve od sebe? Kako izgleda ta svakodnevna borba? O tome u temi jutra razgovaram sa dr Dejan Žujović, pulmologom i načelnikom dnevne bolnice Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu.

Naši reporteri prate sastanak Kriznog štaba koji se u četvrtak sastaje na vanrednoj sednici.

Štampu prelistava pisac, novinar i kolumnista Ljubodrag Stojadinović.

Grupa „Ženska solidarnost“ uputila je otvoreno pismo čelnicima Instituta „Batut“ sa zahtevom da se oglase povodom širenja moralne panike oko pitanja abortusa. Naša gošća je Jelena Lalatović, istraživačica Instituta za književnost i umetnost u Beogradu i članica mreže „Ženska solidarnost“.

Usled trenutnih epidemioloških okolnosti u Kulturnom centru Beograda neće biti priređeno zvanično otvaranje, već će izložbe biti otvorene za publiku od 12.00 časova. Umetnici Marko Crnobrnja i Branko Miliskovic gosti su Novog dana.