Položeni venci na Spomenik braniocima Beograda

Vesti 11. nov 202013:32 > 13:37
Tanjug/Nikola Anđić

Povodom državnog praznika Srbije, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, položeni su venci na Spomenik braniocima Beograda.

Vence su u znak sećanja na dan kada je 1918. potpisano primirje u Prvom svetskom ratu, položili predsednik Skupštine Ivica Dačić, gradonačelnik Zoran Radojičić, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, predstavnici diplomatskog kora.

POVEZANE VESTI

Venac je položila i Darija Kisić Tepavčević, nova ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz poruku da „prošlost ne sme stajati na putu budućnosti i napretka, ali i da ne sme biti prepuštena zaboravu“.

Kako je saopštilo njeno ministarstvo, Kisić Tepavčević je kod spomenika na Novom groblju rekla i da Srbija daje „potvrdu miru i dobrim odnosima“, i „gradi budućnost u kojoj će nam partneri biti i bivše zemlje-protivnice, jer jedna zemlja ne mora da svoje ciljeve i pobede dobija ratovanjem“.

Venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali jutros je položio novi ministar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović, a povodom praznika predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odlikovao nekoliko desetina pojedinaca i ustanova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je građanima Dan primirja u Prvom svetskom ratu poručivši da su „preci ostavili obavezu da brinemo da Srbija bude sigurna i slobodna i da odlučuje sama o sebi“.

„Svi građani Srbije mogu da se osećaju dobro, jer znaju da o njima brine policija“, poručio je Vulin i zahvalio pripadnicima MUP koji „rade svih 365 dana u godini“.