Pretnje novinarki Blica uputila ćerka Milutina Jeličića Jutke

Vesti 10. nov 202010:49 > 11:02
N1

Pretnje na račun maloletne ćerke novinarke Blica Ivane Mastilović Jasnić, koja je prva alarmirala javnost o seksualnom prestupniku i političaru iz Brusa Milutinu Jeličiću Jutki, na Tviteru je uputila ćerka ovog moćnika Milica, piše taj list.

POVEZANE VESTI

 Međutim, tužilaštvo je odlučilo da je ne goni. „Da Bog ti SRNA bila meta PRAVIH MOĆNIKA I SILOVATELJA“, napisao je neko i na kraju stavio krst.

Kako navodi ovaj list, zastrašujuća pretnja objavljena je sa očigledno lažnog profila, a Mastilović Jasnić ju je prijavila Tužilaštvu u Kruševcu.

Istraga je dovela do M.M. (29) iz Mudrakovca, pored Kruševca, sa čijeg broja telefona je Tviter nalog otvoren. M.M. je rekla da ne koristi taj Tviter nalog, ali da je ustupila svoj broj za otvaranje naloga pre otprilike godinu dana. A u to vreme se nalazila u Brusu, piše Blic.

Pozivajući se na izvor iz tužilaštva, Blic navodi da je njen tadašnji dečko D. M. (48) iz Brusa bivši direktor Turističke organizacije u tom mestu i da je veoma blizak Jeličiću.

M.M. je prilikom prvog ispitivanja rekla da se preko dečka zbližila sa Jutkinom porodicom i da joj je poznato da Jutkina ćerka Milica ima lažan profil na Fejsbuku preko kojeg vređa one koji pišu protiv njenog oca.

Kada su joj policajci pokazali poruku, iskazala je sumnju da je to Milica napisala ili neko od članova Jutkine porodice, piše Blic pozivajući se na izvore.

Kako dodaju, priznala je da joj je te večeri putem SMS poruke stigao zahtev da piše uvrede, te da misli da iza toga stoji Milica Jeličić.

Njen telefon zadržan je na forenzičkom veštačenju, a sledećeg dana, nakon što su joj predočeni novi dokazi M.M. je priznala da iza svega stoji Jutkina ćerka, navodi ovaj list.

„M.M. je izjavila da je ona u novembru prošle godine napravila Tviter nalog pomoću broja i da se taj nalog zvao @Milena. Taj nalog je kasnije ustupila Milici Jelačić, Jutkinoj ćerki, koja je promenila naziv nalog u @MoralaSam, i koja ga sad koristi jer su Milici nalozi bili blokirani“, navodi izvor Blica i dodaje da M.M. koristi android telefon, a dok su preteći poruke slate sa ajfona.

Jeličić je pozvana u svojstvu građanina i priznala je da je ona tvitovala sa pomenuzog naloga.

Upozorena je na ponašanje, nakon čega je obećala da neće više slati takve poruke, a tužilaštvo, kako navodi Blic smatra da nema elementa za podnošenje krivične prijave.

Mastilović Jasnić odlučila je da ne goni privatno Milicu Jeličić.