Dačić: Skupština nema nikakve veze sa cenama pića i hrane u restoranu

Vesti 10. nov. 202008:39 > 08:43
Podeli:
Izvor: Pixabay.com

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da ta institucija nema nikakve veze sa cenama pića i hrane u skupštinskom restoranu i da ih ona ne određuje.

Dačić je, na pitanje da li je promena niskih cena u tom restoranu predviđena rebalansom budžeta, odgovorio da cene određuje Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

„Skupština nema nikakve veze sa tim, poslanici naročito…“, rekao je Dačić za televiziju Prva .

On smatra da nije dobro što se ta uprava dosada nije izjasnila, niti dala neko saopštenje u vezi s cenama hrane i pića u skupštinskom restoranu.

„Njima je lakše da se usmeri pažnja prema Skupštini“, kazao je Dačić, dodajući da restorani u državnim institucijama imaju tretman internih klubova koji nemaju pravo da zarađuju. To, kako je kazao, znači da prodaju hranu i piće po nabavnim cenama.

Građani i mediji već duže vreme objavljuju primedbe na veoma niske cene u restoranu Narodne skupštine, za koje smatraju da su neadekvatno male u odnosu na prihode poslanika i ostalih koji koriste taj restoran. Oni svoje nezadovoljstvo dele i na društvenim mrežama na kojima objavljuju i fotografije računa.