Specijalna bolnica Sveti Sava prvi put ulazi u kovid sistem

Vesti 09. nov 202020:16 > 20:21
N1

Specijalna bolnica "Sveti Sava" do kraja nedelje treba da postane kovid bolnica, prvi put od početka epidemije.

Kako je javio RTS, doneta je odluka da se ceo drugi sprat specijalne bolnice „Sveti Sava“ pretvori u crvenu zonu sa 60 bolničkih postelja gde će biti lečeni kovid pacijenti koji su doživeli moždani udar sa blagom do teškom kliničkom slikom.

Bolnička uprava je zatražila da im se obezbedi deset respiratora, jedan mobilni rendgen aparat i da se njihovom timu pridruži i jedan lekar infektolog.

Bolnica ovih dana nema grejanje, pa je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da je naredio Javno-komunalnom preduzeću „Beogradske elektrane“ da hitno izvedu radove u bolnici „Sveti Sava“.

Utvrdili smo da su kotlovi u bolnici ‘Sveti Sava’ u veoma lošem stanju i da zbog toga bolnica nema grejanje. To je nedopustivo u bilo kom vremenu, a posebno sada kada je u zemlji proglašena epidemija“, rekao je Vesić za TV Hepi.

Priključak „Beogradskih elektrana“ već je izveden u bolnicu i sada ćemo hitno da izvedemo radove na adaptaciji kotlova i prevezivanje na sistem, naveo je Vesić i dodao da je vrednost tog posla 5,2 miliona dinara, koje će uložiti grad Beograd.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.