Carina: U Raški zaplenjeni slatkiši, energetska pića, motokultivator i agregati

Vesti 09. nov 202017:39 > 17:50
Podeli:
Izvor: Uprava carina

Uprava carina saopštila je da su carinici u saradnji sa policijom, kontrolišući magacin u okolini Raške, zaplenili skoro 27.000 različitih konditorskih proizvoda, oko 2.000 limenski energetskog pića "red bul", motokultivator, traktorsku frezu i četiri agregata različitih robnih marki i snage.

U saopštenju se navodi da cu carinici u magacinu trgovinske firme iz okoline Raške pronašli tri automobila dupke puna robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije.

Iz krcatih automobila izvađeno je ukupno 11.000 milka čokolada od po 300 i 100 grama, čokoladice snikers, baunti, kinder bueno, mars, tviks i druge, kao i više od 16.000 pakovanja orbit žvakaćih guma.

U saopštenju se navodi da je u jednom od automobila pronađeno skoro 2.000 limenki energetskog napitka „red bul“. U magacinu su takođe otkriveni i motokultivator robne marke „vema2 sa kosom i frezom, traktorska freza „kls“ i četiri agregata strane proizvodnje.

Izvor : Uprava carina

Pored neposedovanja potrebne dokumentacije za robu, sumnja se i u originalnost pronađenih prehrambenih proizvoda, a samim tim je upitna i njena zdravstvena ispravnost i kvalitet.

Protiv vlasnika sumnjive robe, zakupca kontrolisanog magacina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, saopštila je Uprava carina.