Novi dan o američkim izborima, uživo smo na humanitarnom bazaru za Aniku

Vesti 07. nov 202014:24 > 14:25
N1

Čiji glasovi će biti odlučujući u rezultatu američkih predsedničkih izbora? Koliko su trenutni rezultati u saveznim državama odraz izbornih anketa? Kakav je profil birača koji su svoj glas dali Donaldu Trampu ili Džozefu Bajdenu? O tome u temi jutra sa Stevanom Nedeljkovićem iz Centra za američke studije Fakulteta političkih nauka i Martom Vasić, kolumnistkinjom sajta Talas.rs.

Prvo pristupanje sudu bivšeg predsednika Kosova i komandanta bivše OVK Hašima Tačija u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak. Uživo smo u Hagu odakle izveštava naš evropski dopisnik Nikola Radišić.

O aktuelnim temama kroz prelistavanje štampe razgovaramo sa novinarom Vukašinom Obradovićem.  

Desetogodišnja Tisa Smoje, živi sa porodicom u Engleskoj. Tokom prvog lokdauna u ovoj zemlji, svom mlađem bratu Vuku za rođendan je priredila knjigu uspavanki, 46 ilustrovanih priča za laku noć. Knjiga je u međuvremenu od rođendanskog poklona postala dostupna i čitalačkoj publici. Tim povodom gosti Novog dana su Tisa Smoje i njeni roditelji.

Uživo smo na humanitarnom bazaru koji se organizuje u centru Beograda radi prikupljanja novčane pomoći za devojčicu Aniku Manić, koja boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti spinalne mišićne atrofije tip 1. Do sada je prikupljeno oko 30 odsto potrebnog iznosa, a za gensku terapiju koja je neophodna devojčici potrebno je oko dva miliona evra.