Popović: Najbolji odnosi Srbije i Rusije u istoriji zahvaljujući Putinu i Vučiću

Vesti 06. nov. 202014:29 > 14:34
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Ministarstvo za inovacije i tehnoloski razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da su odnosi Srbije i Rusije najbolji u istoriji i istakao da su za to zaslužni najbolji lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

Popović je tokom sastanka sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom rekao da „nikada dva lidera Srbije i Rusije nisu imali tako dobre i otvorene odnose“, koji se pre svega zasnivaju na međusobnom poverenju i uzajamnoj podršci u najvažnijim političkim pitanjima dve zemlje.

On je naveo da je blizak lični odnos predsednika Vučića i predsednika Putina „garant daljeg razvoja bilateralne saradnje“ između Srbije i Rusije i da nikakvi pokušaji „i propaganda pojedinaca“ neće uspeti da pokvare prijateljstvo Srbije i Rusije.

Bocan Harčenko je naveo da je Rusija posvećena razvoju ekonomske i naučne saradnje sa Srbijom i da će nastaviti dosledno da podržava Srbiju u pitanjima od značaja za njenu državnu i nacionalnu politiku.