U Gradskoj upravi Kragujevac obolelo devetoro zaposlenih

Vesti 05. nov 202019:47 > 19:50
N1/Milan Nikić

U Gradskoj upravi Kragujevac prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod devet zaposlenih, dok je osam u izolaciji i jedan čeka rezultat testiranja.

Članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Štaba za vanredne situacije Gordana Damnjanović kazala je da je zbog toga Štab podigao na viši stepen mere zaštite u Gradskoj upravi.

POVEZANE VESTI

Kako prenosi sajt Grada, mere se odnose na dezinfekciju, obavezu nošenja maski tokom čitavog radnog vremena i skraćivanje nepotrebnog boravka van objekta ukoliko to nije neophodno, što se ne odnosi na korišćenje zakonom propisane pauze.

Damnjanović je objasnila da se svi poslovi kod kojih je to moguće obavljaju onlajn ili telefonskim putem, kao i da su kontakti sa strankama svedeni na minimum a da sastancima ne prisustvuje više od šest osoba. 

Kako je objavila Televizija Kragujevac, od koronavirusa je obolelo sedmoro studenata Univerzitetu u Kragujevcu, a 40 je u izolaciji i čeka rezultate testiranja. 

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić je rekao da je dvoje zaraženih učenika u jednom odeljenju Druge gimnazije pa će u skladu sa propisanim merama Ministarstva prosvete, to odeljenje preći na onlajn nastavu. 

On je za portal InfoKG rekao da je u domovima za učenike „Artem“ i Medicinskoj školi određena soba za izolaciju namenjena đacima koji čekaju rezultate testiranja, a takva soba postoji i u studentskom domu u Kragujevcu. 

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.