Petoro obolelih od kovida-19 preminulo u vranjskim bolnicama

Vesti 05. nov 202019:02 > 19:12
N1

Čak petoro obolelih od kovida-19 preminulo je u vranjskim kovid bolnicama u prethodna 24 sata, što je gotovo polovina od ukupnog "crnog" bilansa od 11 preminulih zbog infekcije novim koronavirusom.

„U tri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 61 pacijent. Кod 50 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom kovid -19“, saopštio je popodne niški Klinički centar, koji u dnevnom izveštaju o stanju sa epidemijom, saopštava podatke za niške, leskovačke i vranjske bolnice.

U Nišu se, po najnovijim podacima, stanje ubrzano kvari. Danas je na lečenju u dva kovid odeljenja čak 112 pacijenata. Prema saopoštenju KC Niš, šestoro zaraženih koronom je u teškom stanju, ali je ranije danas član uprave KC Niš Goran Stanojević izjavio za N1 da je u respiratornom centru 15 osoba na različitim terapijama kiseoničke potpore.

I u Leskovcu, gde je do juče situacija bila stabilna, počeo je da skače broj obolelih. Tenutno je, zvanično, hospitalizovano sedam pacijenata na kovid odeljenju, dok je ranijih dana taj broj bio samo tri.

„Na kiseoniku u Leskovcu je četvoro ljudi“, saopštio je za N1 direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.