Ružić: Krizni štab će razmotriti drugačiju organizaciju nastave

Vesti 05. nov. 202015:33 > 15:38
Podeli:
Izvor: N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će Кrizni štab razmotriti potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u školama od planirane.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da se obrazovno-vaspitni rad u školama organizuje u skladu sa Кalendarom obrazovno-vaspitnog rada, koji predviđa jesenji raspust za učenike osnovnih škola od 11. do 13. novembra.

Prema Кalendaru, prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar.

Kalendarom jesenji raspust nije predviđen za učenike srednjih škola, kao ni za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije Кrizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih“, rekao je Ružić.

On je naglasio da je u ovoj situaciji prvi i najvažniji zadatak bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Ružić je ocenio da je obrazovni sistem pored zdravstvenog pod najvećim opterećenjem i da su prosvetni radnici pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.