Cvejić: Rijaliti programi predstavljaju kolektivno zatupljivanje naroda

Vesti 05. nov. 202011:31 > 11:36
Podeli:
Izvor: N1

Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić izjavio je da u slučaju rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom u postojećim propisima ima dovoljno elemenata da se kažnjavaju sadržaji koji nisu dozvoljeni, ali je ključni problem što se nisu primenjivali u poslednjih desetak godina.

POVEZANE VESTI

Cvejić je na konferenciji za novinare Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, organizovanoj povodom odustajanja Saveta REM da se vremenski ograniči emitovanje rijaliti programi, rekao da u tom nezavisnom telu nije razgovarano o „koordinisanju narednih koraka“, ali da su pravila jasna i o tome kako se mere primenjuju i o kažnjavanju.

Prema njegovom mišljenju, rijaliti programi predstavljaju kolektivno zatupljivanje naroda, „što utiče na mentalno zdravlje stanovništva“ i zato, pored službi REM za nadzor programa, prijave treba da podnose i građani.

On je rekao da u službi za nadzor programa televizija sa nacionalnim frekvencijama radi oko 40 ljudi, ali nije mogao da odgovori kolika je njihova prosečna plata.

Članica Saveta REM Višnja Aranđelović rekla je da je odluka tog tela da se ne ograniči emitovanje rijalitija nije iznenadila, jer se već 12 godina svi nadaju da će se taj problem rešiti, a to se ne dešava.

„Nije me iznanadilo što su se pojedini članovi Saveta REM „predomislili“. Ali nisam izgubila nadu da ćemo ipak uspeti, poručila je Aranđelović.