SPC: Patrijarh Irinej u dobrom opštem stanju, bez tegoba i povišene temperature

Vesti 05. nov 202010:32 > 10:37
N1

Patrijarh srpski Irinej primljen je u Vojnu kovid bolnicu „Karaburma“, nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno postojanje virusa SARS CoV2, objavili su u zajedničkom saopštenju Srpska pravoslavna crkva i Ministarstvo odbrane.

POVEZANE VESTI

„Patrijarh Irinej je dobrog opšteg stanja, bez tegoba i bez povišene telesne temperature. Na bolničko lečenje je primljen radi lekarskog nadzora i kontrole, a o njegovom zdravstvenom stanju konzilijarno će brinuti tim lekara različitih specijalnosti“, navedeno je u saopštenju.

U međuvremenu je Mitropolija crnogorsko-primorska potvrdila da je i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, koji se nalazi u samoizolaciji, pozitivan na koronavirus.

„U toku lekarskog obilaska pristigao je i rezultat sprovedenog PCR testiranja na koronavirus, koji je pozitivan. U skladu sa tim biće ordinirana adekvatna terapija“, saopšteno je u sredu kasno uveče iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Joanikije je, posle smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, imenovan za administratora Mitropolije.

Saopšteno je i da će o zdravstvenom stanju episkopa Joanikija javnost biti obaveštavana nakon sprovođenja planiranih kontrolnih laboratorijskih nalaza i snimaka pluća.

Irinej, Joanikije, kao i brojno sveštenstvo prisustvovalo je sahrani Mitropolita Amfilohija u nedelju u Podgorici.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.