Vesić: Novogodišnja rasveta do 10. decembra, kasni jer nema tako puno turista

Vesti 05. nov. 202007:52 > 11:27
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će do 10. decembra novogodišnju rasvetu imati sve gradske i prigradske opštine, i objasnio da rasveta nije postavljena ranije pošto ove godine nemamo "tako puno turista".

Vesić je za TV Pinkje objasnio kako je ove godine odlučeno da se sa puštanjem novogodišnje rasvete ne počne ranije „jer nemamo tako puno turista kao proteklih godina“.

„Rasveta je važan deo novogodišnje atmosfere i jedan od razloga, pored svega ostalog što se dešava u Beogradu, zbog kojeg turisti dolaze u naš grad. Mislim da je, zbog situacije sa kovidom-19, primereno da se novogodišnja rasveta pusti mesec dana kasnije“, rekao je Vesić.

On je naglasio da će Beograd ipak imati novogodišnju atmosferu, a naveo je i koliko košta rad novogodišnje rasvete.

„Mesečni rad kompletne novogodišnje rasvete košta oko 600.000 dinara, odnosno oko 5.000 evra.

Prošle godine novogodišnja rasveta je svetlela tri meseca i račun je bio oko 15.000 evra. Reč je o LED rasveti koja je štedljiva i to je zaista mali trošak u odnosu na efekat koji se dobije“, rekao je Vesić.

Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je, kako prenosi BeoInfo, rekao da od epidemiološke situacije zavisiti da li će biti dozvoljena manja okupljanja ili će biti emitovan na televiziji ili onlajn, ali da će ga svakako biti, i da će se zvati „Razglednica iz Brograda“.

„Sumnjam da ćemo imati veliki broj okupljenih ali spremamo zanimljiv program sa različitih lokacija u gradu koji će biti emitovan na televiziji ili onlajn ako građani ne budu mogli da prisustvuju“, rekao je zamenik gradonačelnika.