Zvaničnici Srbije uputili saučešće Austriji povodom terorističkih napada

Vesti 03. nov 202010:45 > 20:24
ANADOLIJA/Miloš Miskov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i predsednik Skupština Srbije Ivica Dačić izjavili su saučešće povodom terorističkih napada u Beču, u kojima je ubijeno petoro ljudi.

POVEZANE VESTI

„Duboko sam potresen strašnim terorističkim napadima u Beču. Moje najdublje saučešće porodicama nevinih žrtava i građanima Austrije. Budite sigurni, dragi prijatelji Aleksandre Van der Belen i Sebastijan Kurc da je Srbija uz vašu zemlju u ovim teškim trenucima“, napisao je Vučić na Tviteru.

Brnabić: Zločin ostavio sve bez reči

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je terirostički napad u Beču u telegramu saučešća austrijskom kolegi Sebastijanu Kurcu, saopštila je Vlada Srbije.

„Duboko nas je potresla i šokirala vest o tragediji koja se sinoć dogodila u Beču. Teroristički zločin ostavio nas je sve bez reči i najoštrije ga osudjujemo“, rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, Srbija izražava „punu solidarnost i iskrenu posvećenost odbrani mira i prava na život od radikalnog ekstremizma i bezumlja“.

„U ime Vlade i gradjana Srbije, izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, uz nadu da će se povredjeni što pre oporaviti“, dodala je ona.

Selaković: Terorizam je gorući međunarodni izazov

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je saučešće građanima Austrije i ministru inostranih poslova te države Aleksanderu Šalenbergu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je uputio podršku Austriji, istakavši važnost solidarnosti u suočavanju sa zajedničkim izazovima.

On je ocenio da je terorizam jedan od gorućih međunarodnih izazova, zbog čega je „nužno boriti se zajedničkim snagama protiv tog zla“.

Selaković je poručio da Srbija u ovim danima teških iskušenja čvrsto stoji uz Austriju, izrazivši nadu da će počinioci i organizatori terorističkog napada biti privedeni pravdi.

Dačić: Duboko nas je potresla vest, podrška Srbije u borbi protiv terorizma

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća predsedniku austrijskog parlamenta Volfgangu Sobotki.

„Duboko nas je potresla vest o brutalnom terorističkom napadu u centru Beča, u kom su stradali nedužni građani. U ovom teškom trenutku želim da prenesem izraze solidarnosti i podrške Srbije u borbi protiv terorizma, kao globalne opasnosti koja ugrožava naše zajedničke vrednosti slobode, demokratije i ljudskih prava“, naveo je Dačić a prenela Skupština Srbije.