Godfri: Ko god pobedio na izborima, politika SAD prema Srbiji se neće promeniti

Vesti 03. nov. 202007:24 > 07:27
Podeli:
Izvor: N1

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je u intervju "Blicu" da se politika SAD prema Srbiji neće promeniti, bez obzira ko bude pobedio na predsedničkim izborima, i da će odnosi između dve zemlje i posle 3. novembra nastaviti da jačaju.

On je istakao da, bez obzira na ishod izbora, ne očekuje velike promene u američkoj politici prema Srbiji i Balkanu, dodavši da obe stranke snažno podržavaju produbljivanje i obnavljanje odnosa između naroda. 

U proteklih godinu dana, a naročito poslednjih meseci, i u Vašingtonu i u Beogradu pridaje se značaj jačanju saradnje sa Srbijom, našim starim prijateljem, i drago mi je što je naša administracija uspela da udahne novu energiju i da zamah procesu ekonomske normalizacije, kazao je Godfri.  

Govoreći o sudbini Vašingtonskog sporazuma između Srbije i Kosova, on je istakao da postoji široka podrška i republikanaca i demokrata da se osigura trajni uspeh sporazuma potpisanih u Vašingtonu, kao i da se prodube i obnove odnosi između dva naroda.  

Prema njegovim rečima, republikanci i demokrate se slažu da su prosperitet, demokratija i evropske integracije Zapadnog Balkana od presudne važnosti za našu zajedničku bezbednost, a Sjedijene Države žele samo da pomognu Srbiji na njenom putu pridruživanja Evropskoj uniji.