Viši sud u Beogradu odobrio izručenje 11 državljana Srbije u SAD

Vesti 02. nov. 202016:01 > 16:04
Podeli:
N1

Viši sud u Beogradu saopštio je da su utvrđene zakonske pretpostavke za izručenje jedanaestoro državljana Srbije, koje potražuju Sjedinjene Američke Države zbog internet prevara.

POVEZANE VESTI

Oni se terete da su mahinacijama sa lažnim investicionim platformama oštetili investitore u Teksasu za 70 miliona dolara, a krivično vanpretresno veće Višeg suda saopštilo je da su utvrđene sve pretpostavke za izručenje američkim vlastima.

Jedan osumnjičeni, A.S, ranije je dao saglasnost za izručenje, pa je sud ranije utvrdio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje po pojednostavljenoj proceduri.

„Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 23. oktobra ove godine donelo rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Sjedinjenim Američkim Državama K.K, K.F.A.K, M.P, U.S, N.K, A.S, M.M, N.D, B.R, N.M, radi vođenja postupka pred Okružnim sudom Sjedinjenih Američkih Država u Severnom okrugu u Teksasu, u krivičnom predmetu br. 3:20 –CR-0120-B Sjedinjene Američke Države protiv K.K i drugih zbog zavere u izvršenju prevare koja uključuje elektronsku komunikaciju iz prekršaja Glave 18 Krivičnog zakonika SAD iz člana 1349 i 1343 tačka 1 i zbog zavere u pranju novca iz prekršaja glave 18 Krivičnog zakonika SAD iz člana 1956 (h) tačka 2”, navodi Viši sud u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema prepisa rešenja, a preko ovog suda.