Stefanović: Odluka o odlasku na sahranu Amfilohiju nije bila laka

Vesti 01. nov 202021:46 > 21:47
Podeli:
Izvor: N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović kazao je večeras da odluka o odlasku državne delegacije Srbije na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ni u jednom trenutku "nije dovođena u pitanje" ali da ta odluka "ipak nije bila laka".

On je na TV Pink naveo da odluka o tome doneta „u složenom političkom trenutku“, zbog toga što su pojedine političke opcije predsednika Aleksandra Vučića optuživale da sarađuje se sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

POVEZANE VESTI

„I kada postoje razlike i kada se ne slažete o svim temama, uvek je postojalo poštovanje za stvar koju je (Amfilohije) uradio u Crnoj Gori…Videli ste koliko je (Vučić) bio napadan, šta god da uradi. Zamislite da nije otišao, šta bi mu sve rekli. Mislim da je za poštovanje pokojnog mitropolita Amfilohija bilo dobro da je govorio i predsednik Vučić, (što bi bila) i jedna dodatna politička poruka“, kaže Stefanović.

Komentarišući da li će smrt mitropolita Amfilohija otežati formiranja nove Vlade Crne Gore, Stefanović navodi da je to unutrašnja stvar te države i da će Srbija poštovati odluku naroda Crne Gore.

„(Naš cilj) je da radimo na jačanju međusobnih odnosa… i da se borimo za prava srpskog naroda. Želimo da jačamo položaj srpskog naroda, uložili smo tri miliona evra u Srpsku kuću. Trudili smo se da pokažemo brigu, nastavićemo tako da radimo… i da štitimo identitet Srba“, kazao je Stefanović.