Donacija Sigurnoj kući, Kisić Tepavčević apeluje na žrtve nasilja da se jave

Vesti 01. nov 202016:32 > 17:41
Beoinfo

Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Beograda prisustvovali su obeležavanju 20. godišnjice rada Sigurne kuće i uručili donaciju od deset laptop računara i šporet.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević rekla je da snaga države zavisi od snage njenih žena i dece, preneo je Beoinfo.

„Da bi se neko osećao snažnim, pre svega mora da se oseća sigurnim“, istakla je Kisić Tepavčević i dodala da su korisnice Sigurne kuće smogle snage i potražile pomoć na pravom mestu.

Ona je kazala da sve državne institucije treba da rade kao tim da bi se nasilje u porodici na vreme prepoznalo, a počinioci kaznili.

Kisić Tepavčević je izrazila nadu da će do sledeće godišnjice te ustanove biti smanjen stepen nasilja u porodici. „Snaga jedne države upravo zavisi od snage njenih žena i dece. Da bi se neko osećao snažnim, pre svega treba da se oseća sigurnim“, poručila je ona.

„Svesni smo činjenice da je veliki broj žrtava porodičnog nasilja koje u ovom momentu pate, te apelujem na sve da potraže pomoć, da imaju gde da dođu i da će država Srbija brinuti o njima“, poručila je Kisić Tepavčević korisnicama Sigurne kuće.

Beoinfo

Zamenik gradonačelika Goran Vesić podsetio je da je Sigurna kuća nastala pre 20 godina, kada je Vesna Stanojević sa nekoliko entuzijasta počela da se bori za prava žena koje su ugrožene porodičnim nasiljem.

„Danas, 20 godina kasnije, možemo da kažemo da je država prepoznala ovaj problem i stvorila pravni okvir kako se boriti protiv vinovnika porodičnog nasilja“, istakao je Vesić.

Кoordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević naglasila je da je za 20 godina urađeno mnogo i zahvalila na dosadašnjoj pomoći.

„Sigurna kuća u Beogradu je za 20 godina zbrinula više od 3.000 žena i dece i to ćemo nastaviti da činimo i ubuduće. Naš zajednički cilj je da ženama koje imaju problem život učinimo lepšim, dostojanstvenim i u svakom slučaju drugačijim nego što su ga imale do sada“, rekla je Stanojević.