Dačić: Vučićeva odluka da ode na sahranu značajna za jedinstvo srpskog naroda

Vesti 01. nov 202016:29 > 16:30
N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da danas u Podgorici prisustvuje sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "veoma značajna za jedinstvo srpskog naroda".

Dačićeva Socijalistička partija Srbije (SPS) je prenela da je on na TV Pančevo rekao da je mitorpolit bio „stub srpskog naroda u Crnoj Gori“ i da je njegova smrt veliki gubitak.

POVEZANE VESTI

Slika „ogromnog broja vernika“ na sahrani „najbolje govori“ koliku je mitropolit Amfilohije imao podršku „u svojoj borbi za odbranu crkve u Crnoj Gori“, rekao je Dačić u vreme kada je „bio veliki udar na SPC i manastire u Crnoj Gori“.

„Sve aktivnosti su se svodile na odbranu crkve. Današnja slika najbolje govori šta narod misli o tome i koliku je on imao podršku gradjana“, rekao je Dačić uz ocenu da je gradjanima „prekipelo“ i da su „odbili poslušnost“ pedsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Dačić je rekao da je „ključno“ da „damo sve od sebe da razvijamo dobre odnose sa Crnom Gorom, jer nemamo bližih jedni od drugih“.