Uhapšen lekar specijalista KC Vojvodine zbog sumnje da je primio mito

Vesti 31. okt 202017:03 > 17:10
Shutterstock

Policija je uhapsila lekara specijalistu Кliničkog centra Vojvodine I.E. (44), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanja mita.

Osumnjičeni I.E. se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Policija je uhapsila i Ž.S. (60) osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju i podnela krivične prijave protiv još tri osobe, od kojih je jedan policijski službenik. 

Uhapšenom Ž.S. se na teret stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I.E. 

Кrivična prijava, zbog sumnje da su počinili krivična dela davanje mita, biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju.  

Osumnjičenim I.E. i Ž.S. odredjeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.