Bajatović udaljen sa sastanka sa ministarkom zbog "nepoštovanja" Vlade

Vesti 31. okt 202014:55 > 14:56
Podeli:
Izvor: MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE / ZORAN PETROVIC

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović udaljen je sa sastanka sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović zbog, kako je navedeno u saopštenju njenog Ministarstva, nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

Ministarka Mihajlović kazala je da javna preduzeća iz tog resora „neće moći da rade kao do sada“, odnosno da očekuje brži i efikasniji rad, navodi se u saopštenju.

Tanjug prenosi da je Dušan Bajatović na današnji sastanak došao bez saradnika, iako je postojala jasna instrukcija da direktori na sastanak dođu sa najbližim saradnicima, kako bi se upoznali i utvrdili principe rada sa novom ministarkom.

„Tražili smo da dođete sa saradnicima i nismo to učinili bezveze. Nemate nijednog saradnika?“, pitala ga je Mihajlović, prema video snimku do kojeg je Tanjug došao. Potom je usledila i rasprava.

POVEZANE VESTI

Ona je tokom današnjeg sastanka, na kojem je predstavila svoj tim i principe rada u budućem periodu, navela da od direktora očekuje da se „odgovorno ponašaju“.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS „EPS Distribucija“ Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin.

Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku, „zbog čega će biti pozvan na odgovornost“, a Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka „zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije“.

„Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva… Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu“, navela je Mihajlović.